Az egész test multidimenzionális megközelítése

EnerGentle Módszer: Az egész test multidimenzionális megközelítése – A különböző módszertanok integrálása

2-napos workshop megfelelő anatómiai és fascialis tudással bíró szakembereknek*

EnerGentle Módszer néven, saját módszertani megközelítésem alapján kidolgoztam egy képzéssorozatot, amelynek utolsó eleme az egész test multidimenzionális megközelítése és a módszertanok integrálása is.

A módszer lényege az idegi receptorok aktiválásán alapuló megközelítés a manuálterápiában. Ennek a szemléletnek az alapja a fájdalommentes, gyengéd kezelési módszerek és integrált alkalmazásuk. /Bővebben a linken: energentlemanualtherapy-modszer/

A képzésen az anatómiai struktúrák funkcionális együttműködésének megértésén keresztül egy „WOW-” és „AHA”-élményt nyújtó szemléletmódot ismerhetsz meg!

A tematikus 2-napos workshop a 7 modulból álló képzéssorozatom részeként elérhető, a Bevezető workshop elvégzése után. Így több gyakorlati fogást tudok átadni az állkapocs és vele kapcsolatos panaszok vizsgálatára és kezelésére.

A teljes képzés neve: Multidimenzionális megközelítés a manuálterápiában – Integrált Finomtechnikai módszertan (IFM) gyógytornászoknak, orvosoknak
(BEVEZETŐ WORKSHOP)

A workshopról:

A Bevezető workshopon EnerGentle integrált testvizsgálattal megtanultuk megvizsgálni és meghatározni, hogy a probléma a panasz mögött teljes testet érintő, vagy lokális, azaz egy testtájat érint.
A tematikus workshopokon az egyes testtájakon különböző fogásokat tanítok az adott rendszerek problémáinak megoldására, és érintjük azt is, hogy hogyan lehet a teljes rendszerhez kapcsolni.
Ezen az alkalmon a 2 nap alatt körüljárjuk, hogyan tudjuk a diszfunkciós blokkokat oldani, hogy jobb környezetet teremtsünk a teljes testi szintű gyógyuláshoz.

Tematika:

 • teljes test kezelése a fasciális feszültség-vonalak felismerése által és azok oldásával
 • a keringés mobilizálása és a drenázs (folyadék-elfolyás) beindítása a problémás területről, majd a teljes test keringési rendszeréhez kapcsolása
 • az vegetatív idegrendszer teljeskörű kezelése az egyensúlyi állapot könnyebb eléréséért
 • Nervus Vagus aktiválása és felszabadítása a feszültség alól teljes lefutása mentén
 • a haránt diaphragmák mobilizálása
 • önálló kezelés protokollok elsajátítása, amelyek a lokális kezelés nélkül is elindítanak változásokat a testben, ill. ezek után sokkal egyértelműbbé válik a lokális probléma területe
 • rengeteg gyakorlati fogás és technika!

VÁRHATÓ EREDMÉNYEK:

 • felismered a probléma mögött húzódó összefügéseket,
 • minőségi, mélyebb szintű terápiás hatásokat érsz el a pácienseknél,
 • megérzed a különböző mélységű kapcsolódást a szövetekkel és képessé válsz dolgozni velük
 • megtanulsz különbséget tenni az érzetek mögött rejlő funkciózavar között
 • összekapcsolod a különböző részeket egy egész egységbe, ahogyan valójában lennie kell

ELŐADÓK:

 • Molnár Angéla
  • vezető gyógytornász-manuálterapeuta-craniosacralisterapeuta, az EnerGentle Módszer megalkotója

VISSZAJELZÉSEK:

„Finomabb kezelési technika, mely nagyon hatásos, és azonnal látható és érezhető a ROM (ízületi mozgásterjedelem) javulása, nem fárasztó a terapeutának, és nem fáj a betegnek”
/T. Bea, gyógytornász/
„Mélyebb anatómiai képletekre rávilágítás, és velük való munka. Ezeknek a mélyebb ismerete ad egyfajta bátorságot a test mélyebb kezelésében. Mindenkinek ajánlom, aki nem csak a sablonos kezelési sémákkal akar dolgozni. Hasznos annak is, aki nem fél hozzányúlni az emberekhez, és hasznos azoknak is, aki fél, mert nem fájdalmasak a technikák, és Angi pontosan megmutatja melyik képlet az, amivel dolgozunk, és hogyan találjuk meg és maradjunk is vele a kezelés során végig, hogy javítani tudjunk a funkcióján.”
/Sz. Szilvi, gyógytornász/
„Sokkal finomabb technika, mint amit eddig tanultam, de nagyon logikusan van felépítve a kezelés és azonnal érezhető a hatása”
/Sz.H Éva, gyógytornász/

IDŐPONT: 2024. március 09-10. (péntek-szombat) 9:00-17:00

HELYSZÍN: Létszámtól függően a nyugati téri rendelő vagy külső helyszín

ÁRA: 130.000 Ft
(tartalmazza a színes jegyzetet, és az egészséges büfét is)

A Bevezető és egy tematikus workshop egyidejű befizetése esetén 20.000 Ft kedvezményt adunk!

Pontszerző tanfolyam: SZTK-A-21774/2023

RÉSZVÉTEL FELTÉTELE:

 • a Bevezető (Alap) Workshop teljesítése
 • gyógytornász, vagy orvos alapvégzettség, valamint olyan szakemberek, aki kellő anatómiai képzettséggel és kezelési háttérrel rendelkezik

JELENTKEZÉS: Részvételi szándékod, kérjük, a jelentkezési lapon jelezd:
Szeretnél elsőként értesülni workshopjainkról? Iratkozz fel itt: