Hogyan történik a kezelés?

Az első alkalommal a terápia egy bizalmas konzultációval indul, ahol a terapeuta kikérdezi aktuális panaszairól, életmódjáról és esetleg korábbi baleseteiről, műtétekről. Ezt követően a vizsgálat fehérneműben történik. A kezelő alapos tartás- és mozgáselemzést folytat, majd figyelmét a hasi szervekre helyezi, különös tekintettel a szervek, kötőszövetek és az idegrendszer összefüggéseire. A terápia azon a területen indul meg, ahol a terapeuta a leginkább érzi a testben a feszülést, és ahol az a legjobban engedni tud. Ilyen esetekben az is előfordul, hogy a kezelő más helyzetbe állítja a testét, hogy még jobban hozzáférhessen a feszülés, blokk kiinduló pontjához.

Egy vizit alkalmával több terápiás fogás kombinálásával dolgozunk. Lehet, hogy egyik alkalommal többet dolgozunk az izmokon, a következőn az ízületek mozgékonyságát javítjuk és egy harmadikon a kötőszövet letapadásait oldjuk, összehangoltan az idegrendszerrel. Természetesen az is előfordul, hogy csak egyfajta terápia fogásrendszerét használjuk, ha az a legmegfelelőbb a gyógyulás érdekében.

A kezelések után minden esetben gyógytorna gyakorlatokat írunk elő, természetesen otthoni végzésre és a rendelőn belül is van erre mód. A gyógytornának rendkívül fontos szerepe van a komplex folyamatban és a változások stabilizálásában.

A vizsgálat hossza első alkalommal a konzultációt magába foglalva kb. 1,5 órás. A kontroll alkalmak kb. 50 percesek.