Erőszak helyett áthangolás – Az EnerGentle módszer

Van egy állandóan visszatérő kérdéssor, aminek az egyik fő kérdése:

Miben különbözik az EnerGentle módszer a többitől?

Nem könnyű feladat megfogalmazni olyasvalamit, amit főleg csak érzésekben és érzetekben lehet megtapasztalni. Rendszeresen megkérdezzük pácienseinket és a képzéseinken résztvevőket, hogy miként tudnák leírni azt, amit tapasztalnak. Szinte mindig ugyanazokat a válaszokat kapom: Ezeket a dolgokat át kell élni, meg kell tapasztalni, és még akkor is csak alig hiszed el, hogy ez lehetséges, és ez a valóság.

A legfontosabb különbség: Mi áthangoljuk azt ami rosszul működik, vagy úgy is mondhatjuk, hogy vissza hangoljuk a helyes, természetes állapotra a szervezet hibás részeit. Mindezt gyengéd érintéssel, fájdalom mentesen.

Energentle manualtherapy by Angela Molnar

Fontos, hogy megemlítsünk néhányat az alapelveink közül:

KIZÁRÓLAG A PÁCIENS ÉS A TESTE VAN A FÓKUSZBAN!

100%-ig a páciens igényeire szabottan dolgozunk. Ez azt jelenti, hogy arra figyelünk, mit árul el a test nekünk a tartáson, mozdulatokon keresztül. Megfigyeljük azt is, hogy hogyan reagál a test a külső érintésre. Mivel minden, mindennel összefügg, meghallgatjuk a pácienseinket és minden érzékszervünkkel a tökéletes diagnosztikára és a páciensre fókuszálunk, majd a megoldásra koncentrálunk.

A TEST BESZÉL, A TERAPEUTA FIGYEL ÉS GYÓGYÍT!

Az emberi test képes arra, hogy elmondja, és kezünknek megmutassa, hogy hol és mi a baja. A jó terapeuta nem meghatároz, hanem figyel a jelekre. Például megérti, hogy mekkora a feszültség mértéke, hogy honnan hova húznak a feszülések a testeben, és azt is pontosan felméri, hogy mely kötőszöveti rétegben történnek ezek a folyamatok, a felszínen avagy mélyebben. Mindig pontosan azt kezeljük, amire a testnek szüksége van és csak annyit, amennyit az adott pillanatban a test be tud fogadni. Ezt a szöveti szintre irányuló fókuszálással érjük el. Minden esetben a páciens teste alakítja a kezelést.

TELJES MÉRTÉKBEN SZEMÉLYRE SZABOTT KEZELÉS

A sablonos megoldásokkal ellentétben, nálunk biztos, hogy nem fogsz soha futószalagos megoldásokkal találkozni. Mi a komplex vizsgálat és kezelés hívei vagyunk, nem ragadunk le csak egy problémánál. Éppen ezért nagy jelentőséggel bír számunkra, hogyan fogalmazza meg a páciens a problémáit, milyen a testbeszéde és ez alapján végzünk analízist, majd folytatjuk a kezelést.

ENERGENTLE SZEMLÉLET

Ha lehet valamit fájdalom, erőltetés és fizikális fájdalom okozása nélkül kezelni, akkor miért kéne máshogy? Hiszünk abban és bizonyítjuk minden alkalommal, hogy lehet kék, zöld és lila foltok nélkül, fájdalomokozástól mentesen is kezelni. A trükk a módszerben, az átprogramozásban és finomhangolásban rejlik. Ha szeretné megismerni fájdalommentes módszerünket, foglaljon egy időpontot és jöjjön el hozzánk egy bevezető kezeléssorozatra.

Időpontfoglaláshoz kattintson ide vagy hívja rendelőnket az alábbi telefonszámon: +36 30 257 0071

Tapasztald meg Te is a manuálterápia új dimenzióját Praxisunkban, vagy terapeutaként az EnerGentle Akadémián!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük