Kezelések

Holisztikus szemlélet, fájdalommentes terápia

Az EnerGentle Manualtherapy by Angela Molnár, a fájdalommentes és gyengéd technikákra épít, amelynek alapját kutatások és Molnár Angéla 20 éves tapasztalata adja.
Célunk, hogy a fájdalmat ne további fájdalom okozásával, hanem a gyökérprobléma feltárásával, az idegrendszer újrahangolásával, és a feszültségek oldásával érjünk el tartós javulást.
Kezeléseinkkel a test öngyógyító folyamatait indítjuk be, amely által komplex eredmény (életmódbeli, testi-lelki-szellemi változás) érhető el.

Kapcsolódás és kommunikáció a test szöveteivel

A kötőszövetekben lévő receptorokon keresztül kapcsolódunk az idegrendszerhez és a gyökérproblémához. A gerinc mentén létrejött feszültségek oldásával tehermentesítjük és újrahangoljuk az idegrendszer reakcióit, amely nemcsak testi, de érzelmi szinten is hat.
Valljuk, hogy a fizikai problémák addig nem tudnak megoldódni, amíg lelkileg nem érezzük magunkat jobban, és fordítva. Mindez addig nem tud megtörténni, amíg nem tekintünk kicsit másként a problémára.

Egy kezelés nem kezelés

Kezeléseink egymásra épülnek és egy terápiás folyamatot képeznek – hiszen a probléma is több év, akár évtized alatt alakul ki.
Mindig azt a kezelési technikát alkalmazzuk, amivel az adott pillanatban a legtöbbet tudunk segíteni a pácienseinknek. Minden terápia akkor működik legjobban, ha az éppen aktuális diszfunkcióhoz a legjobban illeszkedik.

Kezelési technikáink

Ötvözzük a mozgásszervi-fascia technikákat, a viscerális és craniosacralis terápia és idegrendszer kezelő fogásival, majd, amikor már jobban van a páciens, funkcionális gyógytornával segítünk az állapot megtartásában és további javításában.
Mindezt fájdalom okozása nélkül, finom és lágy érintéses technikákkal, de precízen összekapcsolódva az adott területtel. Így a hatás egyszerre több szinten érvényesül.

Kezeléseink

100% személyre szabott, prémium szolgáltatás

Módszerünk 100% személyre szabott – mindig az egyén aktuális állapotához finomhangoljuk az alkalmazott kezeléseket.
Mivel a páciens és a terapeuta közötti munkához nagyfokú bizalom és együttműködés szükséges, azt tudjuk igazán segíteni, aki nyitott a változásra, és hajlandó tenni érte.
Azzal, hogy a páciensek is felelősséget vállalnak saját gyógyulásukért és elköteleződnek a közös munka mellett, gyorsabban és hatékonyabban érhetjük el a kívánt eredményt.
Ennek megfelelően dolgoztuk ki terápiás csomagjainkat, amelyek által tartós javulás következhet be a pácienseink állapotában és életében.

A terápia menete

  1. Kórelőzmény és állapotfelmérés
  2. Terápiás kezelések és az eredmények értékelése
  3. A terápiás folyamat lezárása – Stabilizálás

Csomagjaink

Kezeléseink egymásra épülnek és egy terápiás folyamatot képeznek – hiszen a probléma is több év, akár évtized alatt alakul ki, ezért 1-2 kezeléssel nem lehet megoldani. Az alkalmankénti kezelésekkel szemben hatékonyabb a terápia, amely során 100% személyre szabott, prémium szolgáltatást nyújtunk – maximális figyelem és szakmai tudás mellett.

Miért terápiában és nem alkalmanként kezelünk?

Mi nem csak tünetet kezelünk. A test minden aspektusát figyelembe vesszük, több dimenzióban keressük az összefüggéseket és a probléma okait.
Speciális technikákkal újrahangoljuk az idegrendszer reakcióit – ezáltal csökken a fájdalom, javul a mozgás, pozitívan hatunk a hormonrendszerre, és ezáltal az érzelmekre és viselkedési mintákra is.
A test öngyógyító folyamait indítjuk be és fokozzuk, hogy új egyensúlyi, illetve EGÉSZségi állapotot találjon.

Csomagjaink tehát nem bérletrendszerben értelmezhetők, hanem terápiás folyamatként.