Az EnerGentle Manualtherapy – új módszertan, prémium szolgáltatás

Holisztikus szemlélet, fájdalommentes terápia

Megújult központunk, az EnerGentle Manualtherapy by Angela Molnar, a fájdalommentes és gyengéd technikákra épít, amelynek alapját kutatások és Molnár Angéla 20 éves tapasztalata adja. Célunk, hogy a fájdalmat ne további fájdalom okozásával, hanem a gyökérprobléma feltárásával, az idegrendszer újrahangolásával, és a feszültségek oldásával érjünk el tartós javulást – mindezt a test-lélek-szellem hármasának figyelembevételével.
Kezeléseinkkel a test öngyógyító folyamatait indítjuk be és fokozzuk, amely hat a hormon- és immunrendszerre és az érzelmekre is, ezáltal komplex eredmény érhető el. Módszerünk életmódbeli változást is elindít testi-lelki-szellemi szinten.
A test minden aspektusát figyelembe véve, újfajta szemléletmóddal tárjuk fel az összefüggéseket a problémák hátterében. A finomtechnikák alkalmazása közben a kötőszövetekben lévő receptorokon keresztül kapcsolódunk az idegrendszerhez és a gyökérproblémához. A gerinc mentén létrejött feszültségek oldásával tehermentesítjük és újrahangoljuk az idegrendszer reakcióit, amely nemcsak testi, de érzelmi szinten is hat.
Kezeléseink a test- lélek-szellem egységére épülnek. Valljuk, hogy a fizikai problémák addig nem tudnak megoldódni, amíg lelkileg nem érezzük magunkat jobban, és fordítva. Mindez addig nem tud megtörténni, amíg nem tekintünk kicsit másként a problémára.

Kapcsolódás és kommunikáció a test szöveteivel

Kezeléseink egymásra épülnek és egy terápiás folyamatot képeznek. Mindig azt a kezelési technikát alkalmazzuk, amivel adott pillanatban a legtöbbet tudunk segíteni a pácienseinknek.
Minden általam tanult manuálterápiás módszertannak megvan a helye a terápiában. De minden terápia akkor működik legjobban, ha az éppen aktuális diszfunkcióhoz a legjobban illeszkedik. Ha ezeket jól meg tudjuk határozni a vizsgálatainkkal, akkor lehetünk igazán hatékonyak.

Kezelési technikánk

Ötvözzük a mozgásszervi-fascia technikákat, a viscerális és craniosacralis terápia és idegrendszer kezelő fogásival, majd, amikor már jobban van a páciens, funkcionális gyógytornával segítünk az állapot megtartásában és további javításában.
Mindezt fájdalom okozása nélkül tesszük, finom és lágy érintéses technikákkal, de precízen összekapcsolódva az adott területtel. Így a hatás egyszerre több szinten érvényesül.
Módszerünk 100% személyre szabott, amely egy életmódbeli változást indít el testi-lelki-szellemi szinten. Mivel a páciens és a terapeuta közötti munkához nagyfokú bizalom és együttműködés szükséges, azt tudjuk igazán segíteni, aki nyitott a változásra, és hajlandó tenni érte.

Egy kezelés nem kezelés

20 év szakmai tapasztalata alapján arra a következtetésre jutottam, hogy a tartós javuláshoz több kezelésre van szükség. Mint ahogy maga a probléma is több év alatt, esetleg évtizedek alatt alakul ki, ezért 1-2 kezeléssel nem lehet azt megoldani, eltüntetni.
Az alkalmankénti kezelésekkel szemben hatékonyabb a terápia, ha biztosítjuk a folyamatosságot és ezáltal pácienseinket is segítjük abban, hogy felelősséget vállaljanak saját gyógyulásuk érdekében. Azzal, hogy a páciensek is felelősséget vállalnak saját gyógyulásukért és elköteleződnek a közös munka mellett, gyorsabban és hatékonyabban érhetjük el a kívánt eredményt.
Ennek megfelelően dolgoztuk ki terápiás csomagjainkat, amelyek által tartós javulás következhet be a pácienseink állapotában és életében.
A csomagok alapját a fájdalommentes és gyengéd terápiák integrálása, a finomtechnikai módszerek alkalmazása és a csapatmunka adja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük