Az immunrendszer támogatása manuálterápiával

A pandémiás helyzet az eleve stresszes életünket még inkább megdolgoztatja. A bizonytalanság, az otthoni munka, a nem megfelelő otthoni munkahelyzet, a kapcsolatok megvonása, a szociális terünk beszűkülése bizony feszültségekben tart sokunkat.

Stressz okozta panaszok

Ebben az állapotban könnyebben merevedik be a nyak, váll területe, feszül be derék, szorítjuk az állkapcsunkat. Fájdalmassá vállnak a mindennapok, fokozódik a test fizikai gyengesége, ami ha társul a félelmeinkkel és szorongásainkkal, nagyon igénybe veszi a stressz-feldolgozó vegetatív idegrendszerünket, állandó készenléti állapotban tartva minket. Ez pedig leterheli az immunrendszert is, ezáltal nyitottabbá válunk a fertőzésekre.

Ezzel elindul egy lefele menő spirál. A plussz stressz, a meglévő mozgásszervi problémák felerősödnek, az addig kompenzált mozgásszervi és testi működési minták felborulnak, vagy az addig enyhe panaszok és tünetek mindennapossá válnak.

Egyre nehezebben éljük meg a mindennapjainkat. Több energiára van szükségünk a napi rutin elvégzéséhez és nehezebben birkózunk meg a feladatainkkal.

Hogyan tud segíteni a EnerGentle Manualtherapy?

Kezeléseink a test- lélek-szellem hármas egységére épülnek. Valljuk, hogy a fizikai problémák addig nem tudnak megoldódni, amíg lelkileg nem érezzük magunkat jobban és fordítva. Mindez pedig addig nem tud megtörténni, amíg nem tekintünk kicsit másként a problémára.

Ötvözzük a mozgásszervi-fascia technikákat, a viscerális és craniosacralis terápia és idegrendszer kezelő fogásival, majd, amikor már jobban van a páciens, funkcionális gyógytornával segítünk az állapot megtartásában és további javításában.

Mindezt fájdalom okozása nélkül, finom és lágy érintéses technikákkal, de precízen összekapcsolódva az adott területtel. Így a hatás egyszerre több szinten érvényesül.

Ha gerinc mentén lévő feszültségeket oldjuk, tehermentesítjük az ott végig futó szimpatikus idegrendszeri láncolatot, ezzel fizikai és idegi szinten is oldjuk a feszültséget. A keresztcsont és a nyak-tarkó-fej területén alkalmazva a kezelő fogásokat az paraszimpatikus idegrendszerre hatva segítjük az idegrendszer lenyugtatását, és ezzel a fascia-izomkapcsolatok ellazulását, a relaxált állapot elérését. Kezelő fogásaink a fasciában-kötőszövetben lévő idegvégződéseken keresztül hatnak, mely kötőszövet behálózza az izmainkat, ízületeinket, belsőszerveinket, idegeinket.

A fasciában lévő idegvégződések szorosan kapcsolódnak többek között az idegrendszer stressz-feldolgozó képességével, a fájdalom- és érzelem-feldolgozás útjaival, ezáltal az immunrendszer és hormonrendszer működésével.

Több szinten érvényesülő hatás

Ezért tud a módszerünk hatni az idegállapotra és az immunrendszer működésére. Mindezt fájdalom okozása nélkül, lágy érintéses technikákkal, de nagyon precízen összekapcsolódva az adott területtel tudjuk elérni. Így a hatás egyszerre több szinten érvényesül és elindul a testi-lelki-emocionális változás is.

Kezelésink egymásra épülnek és egy terápiás folyamatot képeznek, mindig azt a kezelési technikát alkalmazzuk, amivel adott pillanatban a legtöbbet tudunk segíteni abban a pillanatban a pácienseinknek.

Azzal, hogy javulnak a mozgások, megnyugszik az idegrendszer, csökken a fájdalom, egyre terhelhetőbbé válunk. Fizikálisan erősebbek leszünk, kevésbé reagálunk a stresszre vagy jobban helyén tudjuk kezelni azt, pozitívan tudunk a jövőbe tekinteni, és mindezzel az immunrendszerünket is felvértezzük.

Módszerünk pozitív változást eredményez pácienseink egészségi állapotában, és elindít egy életmódbeli változást mind testi-lelki-szellemi szinten. Aki nyitott a változásra, hajlandó tenni érte azt tudjuk igazán támogatni.

Segítségünkkel a hozzánk fordulók megtalálhatják a saját útjukat az egészségesebb, nyugodtabb és boldogabb élethez. Mi fogjuk a kezüket, támogatjuk őket, de az úton mindenkinek egyedül kell végigmennie.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük