Nem szedlek szét részeidre

A gyógyításban a holisztikus szemlélet az egyik legnagyobb adu-ász az orvos, a terapeuta kezében. Amikor fizikai, lelki és szellemi egységként tekintenek az emberi testre és nem külön lábat, nyakat, vagy csuklót kezelnek akkor és ott kezdődik az igazi gyógyítás. A Manuálisterápia rendelőjében az elsődleges cél, hogy a hozzánk forduló emberek minden szinten megtalálják az egyensúlyi állapotot.

Nem egy bal térdet kezelünk

A minap a rendelőbe tévedt egy búvárúszó fiatal hölgy. A térdét fájlalta. Csodálkozva vette tudomásul, hogy először részletesen kikérdezem, majd arra kérem – ahogyan mindenkit -, hogy vetkőzzön fehérneműig. Nem értette, hogy miért kell a hátát, a vállát, a testtartását, sőt a járását is megnéznem, megvizsgálnom, ha neki csak a bal térde fáj. Ahogyan egyre inkább előrehaladtunk a vizsgálatokban és a különböző fogásokban úgy lassan világossá vált előtte, hogy az ember egy egész, egység. Ha a bal térd fáj, annak nyoma van a derékban és oka lehet feljebb, a gerinc közelében is. A szervezet egy rendkívüli szerkezet, mely élő, mozgó izmok, csontok, inak, hártyák egymással szorosan összefüggő rendszere. Ezek külön-külön szinte értelmezhetetlenek, együtt szemlélve azonban kirajzolódó térképhez hasonlatosak, mely utat mutat és a gyógyulás lehetségessé válik az okok megszüntetésével. Külön-külön is van értelme a kép részleteknek, de a különböző részletek meghatározottan illesztve adják a tökéletes egészet….

Rád szabott terápia

A manuálterápia teljes egészében személyre szabott. Hiszen minden ember más és más, a csontok, izmok másképp terhelődnek, másképp használhatóak, így más és más a kialakult testkép is. A manuálterápia szelíd gyógymód, mely elsősorban a testünk vázizom- és mozgató rendszerére van hatással, de közvetve a szabad mozgás és a fájdalom csökkenése vagy teljes megszűnése felszabadítóan, örömtelien hat az adott személyre, melytől energikusabb, életelibb, vidámabb lesz érthető módon.

A Manuálisterápia rendelőnkben mindannyian rendelkezünk gyógytornász végzettséggel és mind sikeresen vizsgáztunk a SOTE ortopédiai tanszékén. Külön-külön pedig olyan egyéb szakirányokban specializálódtunk mint a fascia kezelések, a craniosacralis-, a visceralis-, a McKenzie terápia vagy a kinezio tape. Így széles spektrumban tudunk egyénre szabott, kielégítő és hatékony kezeléseket nyújtani. A csapatot vezető gyógytornász-manuálterapeutaként jómagam koordinálom és egyike vagyok azoknak, akik Magyarországon a terápiát orvosoknak is oktatta. Több mint 15 éves szerteágazó tapasztalatom, folyamatos szakképzésem, kollégáimmal való együttes munkám a garancia a gyógyulásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük