5 mítosz a manuálterápiáról

A manuálterápia szerinted „csak” masszázs…? A kezelés csak akkor hatásos, ha fáj? Neked nincs szükséged ilyesmire, majd a sebész megműti…? Számos mítosz kering az emberek fejében a manuális kezeléseket, gyógytornát, a rehabilitációt és masszázst illetően. Ilyen és ehhez hasonló tévhitekkel sajnos Dunát lehetne rekeszteni… Egy infografikával most párat a helyére teszünk!

Az igazság az, hogy a számos technika, kezelési irány és felfogás között valóban könnyen eltévedhet a laikus, aki csak megoldást és enyhülést keres a problémájára.

Akihez segítségért fordul, mindenki mást javasol: az orvos rendszerint a gyógyszeres kezeléseket, drága injekciókat vagy a műtétet; a barát azt, ami neki bevált; a média azt, ami éppen a legtrendibb és legújabb; az egyféle technikára szakosodott szakemberek pedig természetesen azt, amihez ők legjobban értenek. A hangzatos, új és trendi technikák, amelyek mindenféle kutatási alapot nélkülöznek és ennek ellenére a média felkap, pedig csak rátesznek egy lapáttal a kiútkeresésre.

Így könnyű elveszni az rengetegben és rendelőről rendelőre, szakemberről szakemberre szaladgálni, míg a panaszos páciens teljesen kiábrándul a szakemberekből…

Mi azt javasoljuk, hogy olyan szakembert és rendelőt válassz, ahol:

  • orvos vagy gyógytornász végzettségű terapeuták dolgoznak;
  • az embert nem csak mint fizikai testet, hanem holisztikusan vizsgálnak és kezelnek;
  • több szakterület szakembere egymást kiegészítve és segítve dolgozik;
  • sokféle technikát ismernek, és ezeket integráltan, egymással konzultálva alkalmaznak – lehetőleg fájdalommentesen.

Az EnerGentle Praxisában nemcsak sokoldalúan képzett terapeutákkal és technikákkal találkozhatsz, hanem kiegészítő kezelésekkel is, amelyekről nem is gondolnád, hogy milyen nagymértékben segíthetik a gyógyulásodat.

Gyengéd terápiák, erős hatással – EnerGentle Manualtherapy

Gyere és ismerj meg minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük