A változtatásra meg kell érni- 1. rész

ki tudja megoldani a problémáinkat?

„Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.” /Albert Einstein/

Sokan fordulnak meg az EnerGentle Praxisában, akik mindannyian egy céllal érkeznek: megszüntetni az életüket bekorlátozó fájdalmakat, egyszóval meggyógyulni. Mi legjobb tudásunkkal és szakértelmünkkel, személyre szabottan segítünk mindenkinek. Rámutatunk, hol kellene változtatni, de megtenni ezeket senki helyett nem tudjuk. Ilyen szempontból a páciens egészsége a saját kezében van.

Inspirálódj pácienseink történeteiből!

Egyik férfi páciensünk – magasságából fakadóan – hol derék-, hol nyakfájdalommal keresett meg minket. A terápiás, azaz csomagban történő kezelések nála is sokkal hatásosabbak voltak, mint korábban, amikor csak alkalmanként „beugrott”.

Már régóta mondogattuk neki, hogy változtatnia kellene a munkahelyi és szabadidős tevékenységeinek ergonómiáján, mert tudjuk, hogy a mindennapos elfoglaltságaink (munkavégzés, hobbik, mindennapi feladatok) nagymértékben befolyásolják az életünket. Ezeken sosem szabad spórolni vagy félvállról venni, hiszen rengeteg időt töltünk velük/bennük!

Egyik alkalommal büszkén újságolta, hogy végre beszerzett a home office-ba egy állítható asztalt, amely segített a panaszai csökkentésében.

A 3. (utolsó) alkalommal pedig boldogan jött, hogy már évek óta nem volt ilyen időszaka, amikor nem voltak panaszai. Azonban ezt beárnyékolja, hogy a vágyálma, a biciklizés, továbbra sem megy; előjöttek tőle a panaszok… Korábban ezt is szorgalmaztuk nála, hogy változtatnia kellene a biciklizés pozícióján is, de látszólag nem tartotta fontosnak, vagy nem vette komolyan.
Amikor ez ismét előjött, akkor határozta el, hogy VÁLTOZTAT a kerékpáros pozíción is! Amíg a számára legkedvesebb tevékenységet „el nem vették” tőle, addig nem adott bele mindent!

Eljött az „ő ideje”! Évekig tartó kellemetlenségek és veszteségek árán értette meg, hogy neki kell változtatnia, és hogy pontosan min. Addig csak a külső megoldások keresésével volt elfoglalva, fel sem merült benne, hogy valamit esetleg Ő nem csinál jól – annak ellenére, hogy mi hónapokon keresztül próbáltuk erre felhívni a figyelmét. A megszokás nagy úr…
Rengeteget tudunk tenni ugyanis azáltal, hogy igazítunk a mindennapi szokásainkon, munkahelyi és szabadidős körülményeinken, és beállítjuk a berendezéseinket a saját igényeinkre. Olyan dolgokon igazítunk, amiket robotikusan végzünk és emiatt észre sem vesszük, hogy ártunk magunknak.

Benned is megérett már a változtatás gondolata?
Légy szabad, könnyed és fájdalommentes!
Szeretettel várunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük